BASECAMP vzw
Ten Bos 55
9320 Erembodegem (Aalst)

0032 (0) 485 698 916
info@basecampvzw.be

MBTI

In potten en pannen

Locatie Mobiel
Duur activiteit Voorbereiding 1.30u/workshop 3uur / nabespreking 4uur
Aantal deelnemers Min. 12 deelnemers
Leeftijd deelnemers Volwassen
Doelgroep Scholen (personeelsgroep), verenigingen, bedrijven, families / particulieren

MBTI staat voor Myers Briggs Type Indicator. Het MBTI-model toont aan hoe het schijnbaar toevallige gedrag van mensen in feite tamelijk consistent is omdat het een gevolg is van de voorkeuren die ze vertonen met betrekking het opladen van energie, het opnemen van informatie, het nemen van beslissingen en het inrichten van hun leven. Het MBTI-model is gestoeld op de typetheorie van Carl Gustav Jung en verder uitgewerkt door Katharine Briggs en Isabel Myers. Het is een wetenschappelijk onderbouwd model en is uitgegroeid tot het meest gebruikte instrument voor zelfbewustzijn ter wereld.

Leerdoelstelling

  • Inzicht krijgen in het eigen voorkeurgedrag van jezelf en anderen. Ontdekken wat hiervan de sterke punten zijn, alsook de valkuilen van dit voorkeurgedrag.
  • Je leren afstemmen op het gedrag van anderen dat anders is dan je eigen voorkeurgedrag, teneinde een betere samenwerking te bekomen.

Concept

Deze educatieve teambuilding wordt opgedeeld in drie delen.
  1. Voorbereidingen tot de teambuilding ( moment te bespreken met organisatie, 1.30u ). Korte toelichting van het model en invullen persoonlijke vragenlijst.
  2. De kookworkshop: Hierin gebeuren onverwachte zaken (die vooraf besproken zijn met de bedrijfsleiding in functie van de behoeften van de organisatie). Bedoeling is niet de deelnemers te leren koken, wel hoe zij reageren in bepaalde situaties, teneinde voorkeurgedrag zichtbaar te krijgen. Genieten van een lekkere gastronomische maaltijd is de kers op de taart!
  3. Feedback (bij voorkeur de dag na de kookworkshop): Feedback op observaties en diepere inzichten in het MBTI model. Deze verworven inzichten worden geëxtrapoleerd naar de werksituatie.
aanbod - activiteiten - mbtiaanbod - activiteiten - mbtiaanbod - activiteiten - mbtiaanbod - activiteiten - mbti