BASECAMP vzw
Ten Bos 55
9320 Erembodegem (Aalst)

0032 (0) 485 698 916
info@basecampvzw.be

Team-oriëntatietocht

Een avontuurlijke tocht waarbij de groep wordt uitgedaagd in uiteenlopende opdrachten. Samenwerking en inzet zijn de sleutelwoorden tot het slagen in deze tocht.

Duur activiteit 3u00
Aantal deelnemers Min. 12 deelnemers
Leeftijd deelnemers Tieners / Volwassen
Doelgroep Scholen, verenigingen, bedrijven

Na een korte introductie van de nodige tochttechnieken zoals kaart, kompas en gps, gaat de groep zelfstandig op zoek naar de verschillende uitdagende teamopdrachten die gelegen zijn in de prachtige omgeving van het Kravaalbos.

Wil de groep slagen in de uitdagingen, dan zullen ze telkens met elkaar in gesprek moeten gaan: “Waar ben jij goed in? Wat zijn jouw kwaliteiten? Hoe pakken we deze uitdaging aan? Wie als eerste? Hoe doen we dit als groep?” Op deze manier leren de deelnemers de verschillen binnen de groep kennen en deze hanteren in de positieve zin. Ze leren zo elkaars kwaliteiten te benutten en naar waarde te schatten.

Slaagt de groep er in om heelhuids en voltallig terug op het domein te geraken, wacht er een prachtige verrassing.

Al dan niet gewenst zal de monitor de groep, voor, tijdens en na de uitdaging begeleiden in het ervaringsgericht leerproces. Eveneens is het mogelijk de besprekingen en evaluaties van de uitdagingen te laten begeleiden door een professionele coach in sociale trainingen. De uitdagingen kunnen zo gekozen worden dat bepaalde thema’s aan bod komen. Denk hierbij vooral aan: communicatie, leiderschap,groepsdynamica… .